Om Sofie

Jag heter Sofie.

Jag är en matnörd, skulle de flesta säga. Jag älskar mat och större delen av mitt liv kretsar nog kring vad det är som ligger på min tallrik morgon, middag och kväll.  Däremellan försöker jag släppa mig till gymet för att därefter kunna unna mig en god kvällsfika.

Jag är uppväxt på landet med skafferiet utanför dörren. Fältens vajande säd, raka rader av betor och hisnande höjder av majs. I hagarna och stallarna finns djuren som jag såg växa upp till stora och välmående köttdjur. Min uppväxt har varit den bästa. Min mor och mormor har lärt mig laga mat från grunden och get mig privilegiet att inte behöva förstöra mina smaklökar med e-ämen och konserveringsmedel. Istället har bröd bakats flera gånger i veckan, skinkstekar stekts varje söndag och potatisen hämtats från landet. Morfar har lärt mig allt jag kan om safta och sylta.

Jag tror på att med de allra enklaste råvarorna kan man skapa magi. Roligaste sättet att laga mat för mig, är när jag kommer in i någon annans tomma kylskåp. Då sätts kreativiteten verkligen på prov. Att se en rätt av väldigt få ingredienser är det som gör matlagningen skoj. Eller att få gå i en saluhall och omringas av fina råvaror av högsta kvalité gör en inspirerad att göra det bästa av en fin råvara och inte knussla till det för mycket. Alla dagar är värda god mat och alla människor är värda god och vällagad mat!