Schweiz Guide – Zürich

Hej,

För ett par veckor sedan var jag i Schweiz. Jag tänkte att jag passar på att dela med mig av lite tips på mina favoriter, först ut är Zürich, som är en perfekt stad för en weekend, man hinner verkligen med allt på två dagar och ändå får tid över till att bara strosa.

Zürich
En stad som jag älskade! Vi höll oss mest i gamla stan längs med gatan Niederdorf, där det var massor av mysiga butiker och väldigt många mysiga restauranger.

IMG_3331

Vi käkade en lunch vid vattnet. Överallt finns det små korvstånd som säljer en typisk schweizisk vit korv som är gjord på kalv. Korven får man i ett papper och sidan om får man en surdegsbulle, ketchup och senap. Super trevligt och billigt alternativ i annars ganska dyra Schweiz.

IMG_3336

Det går inte att undvika choklad i Schweiz. Den bästa köper du i lösvikt och blandar lite olika sorter. Alla har sin favorit av chokladmärken och när du reser runt i landet så ser du att varje stad har olika märken.

IMG_3333

Kvällen avslutade vi på Café Henrici – http://www.cafe-henrici.ch
Det är ett supermysigt café som även funkar som en lite bistro kvällstid. Jag fick en fantastiskt hemlagad minestronesoppa. De andra i sällskapet åt Flammenküchen som är som en pizza på tortillabröd med cremefraiché som bas och sedan olika toppings som lök och bacon.

En av luncherna i Zürich åt vi på B-Good som ligger i slutet av Niederdorfstrasse. Det är en snabbmatskedja fast med fokus på bondens skafferi. Väldigt mysigt ställe som hade fräsch mat som inte alls kändes som snabbmat. Jag valde en grönkålssallad med bacon och äpple.
http://www.bgoodrestaurants.ch

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s