En perfekt rätt som man förbereder innan festenkvällen börjar. Kycklingen får ligga i marinad och sedan när klubben stänger är det bara att dra med sig ett gött gäng hem och brassa på dessa supertrevliga kycklingfajitas. Du kommer bli garanterat populär i din vänskapskrets!
Kycklingfajitas med mango- och avocado salsa toppat med chiliailoli.
4 pers.
Kycklingen
500 gram kycklinglårfilé
2 st gula lökar
4 st tomater
Skalet från 2 lime
2 msk färsk hackad koriander
1 msk Torkad koriander
1 msk Paprikapulver
1 färsk hackad chili
2 msk Spiskummin
1 msk Honung
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
Matolja
Strimla kycklingen. Blanda kycklingen med alla kryddorna i en plastpåse. Lägg i kylen och låt det marineras i minst 2 h. Eller medens du är ute på krogen och slår runt.
Ta ut kycklingen och bryn kycklingen i en panna tills den fått fin färg. Smaka av och krydda eventuellt ytterligare med spiskummin och chili.
Tortillabröd – går att förbereda innan.
2,5 dl Mjöl
2,5 dl hett vatten
1 msk Smör
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk matolja
Blanda alla ingredienser och knåda ihop till en deg. Låt degen vila i ca 20 min. Kavla sedan ut runda tortillas ca 2 mm tjocka. Stek bröden i hett torr panna.
Mango- avocado salsa
2 st mango
1 st avocado
1 liten rödlök
½ Färsk röd chili
2 st lime, skal och saft
1 kruka färsk koriander
Olivolja
Salt och pepar
Tärna avocado, mango och rödlök. Blanda med lime- skal och saft, koriander och fint hackad chili. Droppa i några droppar olivolja för att binda ihop salsan.
Smaka av med salt och peppar.
Chiliaioli
2 dl majonäs
2 vitlöksklyftor
½ Färsk röd chili
Salt och peppar
Hacka chilin fint och blanda med majonnäsen. Pressa i vitlöksklyftorna och smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingfräset i tortillabröden tillsammans med salsan och chiliaiolin. Toppa eventuellt med lite sallad.
Smaklig spis!
Foto:TV4