Lammracks på en symfoni av betor med Chevré kräm toppat med ett pistagekrisp

on

En rätt som i tävlingen var väldigt speciell för mig eftersom det var min sambo som önskade den.
Skärmavbild 2016-03-24 kl. 17.29.32

Recept
4 pers.
En rätt som är väldigt trevlig höst som sommar. Rätten går även att förenkla med att bara använda sig av en färg på betor för att minska momenten.

Lammracks
800 gram lammracks gärna med kappa kvar
½ dl vin
4 vitlöksklyftor
1 kvist rosmarin
1 kvist timjan
svartpeppar
zest av ½ citron
Skrapa benen fria från kött. Slå på vinet, kryddorna och vitlöksklyftorna på lammet. Låt det stå och dra i ca 30 min.

Torka av lammet och stek det i en het panna så att det får fin färg. Lägg lammet i en ugnsform och kör det färdigt i ugnen på 150 grader till att innertemperaturen är 54 grader. Ta ut lammet och låt det vila i 15 min.

Betsymfoni
Rostade
4 rödbetor
4 gulbetor
2 sötpotatisar
Kokta
4 små röda rödbetor
4 små gula gulbetor
Skiva tjocka skivor av sötpotatisen och rödbetorna och rosta i ugnen emd salt, peppar och olja. Koka samtidigt de andra gula och röda betorna i saltat vatten.

Pistagekrisp
1 dl rostade pistagenötter
1 msk dijonsenap
½ dl grovt riven parmesanost
3 msk ströbröd
Mixa samman alla ingredienser i en matberedare till ett grovt crumble. Baka i ugnen på 175 grader tills det blir krispigt och lite gyllene, ca 10 min.

Syltade betor
3-4 st olika färgade betor
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s