Matlagning med kaffe

on

Att laga mat med en så unik smak som kaffe är inte helt lätt men när man får till det är det väldigt intressant. Gravlaxsås är ett sådant exempel, här har jag även tillsatt lite apelsinskal.

Snabbgravad lax med gravlaxsås och en touche av kaffe

Förätt för 4 pers

Gravlaxsås
2 msk svenks senap
1 msk fransk senap
3 msk socker
skal från ½ apelsin
1 msk rödvinsvinäger
1,5 dl rapsolja
3 msk kaffe
2 msk fint skuren dill
Salt och vitpeppar

Blanda ihop alla ingredienser utom olja, kaffe och skuren dill. Droppa sedan i oljan under omrörning så att såsen tjocknar. Blanda därefter i kaffet och smaka av med salt och peppar.

Snabbgravad lax
200 gram laxfilé
1 dl socker
1 dl salt
½ dl grovmalda kaffebönor

Blanda socker salt och kaffebönor. Täck laxen med blandningen och låt det stå i kyl i minst 1 h. Skölj av laxen och torka av den. Skär sedan upp den i tunna skivor.

Rödkål och äppelsallad
¼ rödkålshuvud
2 st fint tärnade äpplen
1 tsk rödvinsvinäger
½ tsk finrivet apelsin skal
1 tsk apelsinsaft
2 msk olivolja

Strimla rödkålen fint och blanda med övriga ingredienser, smaka av med salt och peppar.

IMG_3168

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s