Jag är ett fan av grönsakssoppor. De går att förändra i det oändliga. Något jag brukar göra för att variera är att rosta grönsakerna och tillsätta de i soppan, på det sättet får grönsakerna en mustigare och rostad smak.
Ingredienser
4 pers
2 blomkålshuvud
1/2 purjolök (vita delen)
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 msk lantbuljong
4 dl havregrädde
1 dl vitt vin
Salt och peppar
Dela blomkålen i mindre buketter, rosta den på 175 grader i ca 20 min, tills blomkålen börjar få färg.
Fräs samtidigt lök och vitlök i olja. När löken blivit mjuk tillsätt vin, vatten och buljongpulver. Låt det koka upp. Tillsätt de rostade blomkålsbuketterna till den kokande vätskan. Koka tills blomkålen är mjuk ca 15 min. Tillsätt havregrädde och låt det koka upp. Mixa soppan slätt.
Servera soppan med inglas tryffelolja, rostade pumpafrön, riven parmesan och eventuellt lite salamichips (salami torkad i ugnen i ca 5 min)
Smaklig spis!