Rostad blomkålssoppa

Jag är ett fan av grönsakssoppor. De går att förändra i det oändliga. Något jag brukar göra för att variera är att rosta grönsakerna och tillsätta de i soppan, på det sättet får grönsakerna en mustigare och rostad smak.

Ingredienser
4 pers
2 blomkålshuvud
1/2 purjolök (vita delen)
2 vitlöksklyftor
1 l vatten
2 msk lantbuljong
4 dl havregrädde
1 dl vitt vin
Salt och peppar

Dela blomkålen i  mindre buketter, rosta den på 175 grader i ca 20 min, tills blomkålen börjar få färg.
Fräs samtidigt lök och vitlök i olja. När löken blivit mjuk tillsätt vin, vatten och buljongpulver. Låt det koka upp. Tillsätt de rostade blomkålsbuketterna till den kokande vätskan. Koka tills blomkålen är mjuk ca 15 min. Tillsätt  havregrädde och låt det koka upp. Mixa soppan slätt.

Servera soppan med inglas tryffelolja, rostade pumpafrön, riven parmesan och eventuellt lite salamichips (salami torkad i ugnen i ca 5 min)

Smaklig spis!

IMG_2925

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s