Indiskt ris med färs och salsa

Jag öppnar kylen och där ligger en vettskrämd broccoli, ett paket färs och lite visen ruccola. What to do? – Tillaga rasket!

Indiskt ris
Basmatiris för 4 pers.
2 tsk gurkmeja
1 msk hela korianderfrön-som mortlars fint.
1 broccolibuket, ca 500 gram
salt
Koka upp riset enligt beskrivningen på paketet, tillsätt gurkmejan och de bortlade korianderfröna under uppkoket.
Bryt ned broccolihuvudet i mindre buketter (kasta ej stammen) och rosta de på 175 grader i ca 20 min eller tills de börjar bli lite mörka i kanterna.

När riset är klart, rör i det med en gaffel och tillsätt lite sesamolja. Toppa riset med broccoli, lite oatly freiche och ruccola.

Färs
500 gram blandfärs
1 gul lök
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chili
1 tsk curry
250 gram champinjoner
1 msk mangochutney
Salt och peppar

Fräs all kryddor i en hetpanna, tillsätt lök och blandfärs. Bryn det tills det blivit tort i pannan, tillsätt strimlad purjolök och champinjoner. Precis innan servering tillsätt mangochutney och smaka av med salt och peppar.

Fräsch salsa
1 broccolistam
1/2 färsk ananas
1/2 gurka
1/2 chili
1 vitlöksklyfta
saft och skal från 1 lime
Olja
Salt och Peppar

Skiva broccolistammen i tunna skivor eller på en mandolin. Tärna ned ananasen och gurkan. Finhack chilin och vitlöken och blanda alltsammans med saft och skal ifrån limen. Toppa med lite olivolja salta och peppra.

Hoppas det smakar!

IMG_2986IMG_2984

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s