En klassik kylskåpsrens middag. Man stoppar helt enkelt ned det som man har. Något protein, grönsaker av olika slag. Så här blev det idag.
Färsk passat med salsiccia, svamp, spenat och bakad tomat.
4 pers.
Ingredienser
250 gram färsk salsiccia – jag tog den med fänkålssmak.
1 gul lök
10 cm purjolök
2 vitlöksklyftor
200 gram skogschampinjoner, hällestad svamp om du bor i skåne.
1-2 dl havregrädde
1 stor hand färsk babyspenat.
Fräs gul lök, purjolök, och vitlök. Tillsätt svampen och fräs tills svampen börjar få lite färg och det är torrt i pannan.
Tillsätt salsiccian som du drar av det yttersta skinnet och smular/river ned i pannan.
Fräs alltihop tills korven börjar få lite färg.
Tillsätt 1-2 dl havregrädde och smaka av med salt och peppar.
Bakad tomat
1 ask cocktailtomater.
2 vitlöksklyftor
Olivolja
Salt och peppar
Sätt ugnen på 150 grader. Picka tomaterna med en spetsig kniv. Baka tomaterna i ca 30 min, eller den tiden såsen tar att göra. De bakade vitlksklyftorna pressar du i pastasåsen.
Servering
Blanda den kokta pastan med såsen. Toppa med bakade tomater, färsk spenat och lite riven parmesan.