Asiatisk fläskfärs i salladsblad

Ni som kollade på Sveriges Mästerkock förra veckan vet att jag egentligen hade en annan tanke när jag plockade ihop min korg. Nämligen ovanstående rätt. Detta är en rätt som jag gillar att bjuda på en fredagkväll.

Asiatisk fläskfärs i salladsblad
4 pers.
Ingredienser
500 gram fläskfärs
1 msk fisksås
1 msk japansk soja
1/2 röd chilifrukt utan kärnor, för den som inte gillar för starkt.
2 msk syltad ingefära
1 lime skal och saft
1/4 vitkålshuvud, ca 200 gram
eventuellt lite honung
Salt och peppar

Fräs fläskfärsen, tillsätt finhackad chili och ingefära, lite av lagen från ingefäran. Tillsätt också soja, fisksås, limeskal.
När färsen fått fräsa ihop tills den nästan blir torr, blanda i limesaften och fint strimlad vitkål. Smaka av med kryddorna, tillsätt eventuellt lite honung eller mer fisksås.

Soyamajonäs
1 dl majonäs
1-2 msk japansk soya
Blanda majonäsen med sojan, smaka av.

Tillbehör
4 dl kokt jasmineris
8 salladsblad, hjärtsallad, cosmopolitan eller isbergssallad funkar bra.
Hackade cashewnötter
Picklad rödlök
Krispig gurka och morot hyvlade tunt.
Färsk koriander
Limeklyftor

Fyll salladsbladen med först ris sedan färs och toppa därefter med tillbehören.

Hoppas det smakar!

IMG_2755.JPG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s