Topp 25!!

IMG_2820

Hej,

Känslan som befann sig när vi tog våra första steg in i gasklockan i Gävle är svår att beskriva. 40 st ivriga amatörkockar som var superskraja för vad som väntade under de där svarta skynkena. Jag kan ju säga att av oss 40 som var där så förstod jag ganska snabbt att det är skillnad på att snacka mat och laga mat. Jag valde att försöka inte lyssna på alla skrämmande termer och invecklade ord som det slängdes med i väntrummet. Istället försökte jag lita på mig själv och intala mig att även omtag inte slänger mig med ord som sautera, emulsion etc. så kan jag laga god mat.

Ägg- min första tanke var äggakaga, en skånsk vardagsrätt som jag ätit hundratals gånger. Men är det kanske för enkelt? Kanske bättre att vara på den säkra sidan, eller ska jag pochera som alla andra? Ungefär så gick tankarna.

Klassiskt tillbehör till äggakaga är ju lingonsylt, och det fanns inga lingon därför blev det picklad rödlök och morot, sidfläsk och krispig grönkål. Tråkigt att ni inte fick se någon bild, det såg väldigt gott ut. Marcus kommentar var, ”Vi får se hur långt det räcker”

Bearnaiseutmaningen såg ni ju själva hur den gick, sådär. Men sen när vi kom till biff Rydberg, då hitta jag tillbaka till mitt flow. Tanken på upplägget kom direkt och sedan var det bara till att planera tiden rätt och se till att det blev fin stekyta, inga gråa köttbitar som mormors hår, haha. Topp 25- YES!

Håll tummarna för att jag lyckas bli en av de där 12 också!!

IMG_2826

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s