Bakad vitkål med sotad gul lök.

Jag gillar middagar med mycket grejer. Det är inte tillräckligt med endast kött,sås och potatis..nej nej nej! Istället gillar jag många olika tillbehör lite mer såhär- kött, grönsak 1, grönsak 2, grönsak 3, någon kolhydrat som ris, pasta och någon sås/vinigrette. Jag tror att det är detta som gör mina middagar uppskattade, det är många små överraskningar på tallriken.

Den här kålrätten är ett perfekt tillbehör till en middag.
4 pers

Ingredienser
1/2 vitkålshuvud
2 gula lökar, gärna lite mindre
1 paket bacon (kan uteslutas)
2 msk honung
Några timjankvistar
olja
Salt och peppar

Klyfta vitkålshuvudet i stora klyftor. Ringla över olja, honung salta och peppra. Dra av timjan från timjankvistarna och gnid in i kålen. Baka kålen i ugnen på 150 grader i ca 40 min eller tills kanterna börjar bli svarta.

Halvera löken på mitten där den är som bredast. Lägg löken med snittytan nedåt i en hett torr panna. Låt löken ligga i ett par minuter tills det blivit en svart stekyta, lägg sedan in löken i ugnen tillsammans med kålen.

Skär baconet i fina bitar och stek den knaprig, låt det svalna på hushållspapper.

Servering
Lägg kålklyftorna på ett fat, tryck ut löken så att det blir stora lökringar. Toppa med bacon.

Scchhmak!

IMG_2736

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s