Jag gillar middagar med mycket grejer. Det är inte tillräckligt med endast kött,sås och potatis..nej nej nej! Istället gillar jag många olika tillbehör lite mer såhär- kött, grönsak 1, grönsak 2, grönsak 3, någon kolhydrat som ris, pasta och någon sås/vinigrette. Jag tror att det är detta som gör mina middagar uppskattade, det är många små överraskningar på tallriken.
Den här kålrätten är ett perfekt tillbehör till en middag.
4 pers
Ingredienser
1/2 vitkålshuvud
2 gula lökar, gärna lite mindre
1 paket bacon (kan uteslutas)
2 msk honung
Några timjankvistar
olja
Salt och peppar
Klyfta vitkålshuvudet i stora klyftor. Ringla över olja, honung salta och peppra. Dra av timjan från timjankvistarna och gnid in i kålen. Baka kålen i ugnen på 150 grader i ca 40 min eller tills kanterna börjar bli svarta.
Halvera löken på mitten där den är som bredast. Lägg löken med snittytan nedåt i en hett torr panna. Låt löken ligga i ett par minuter tills det blivit en svart stekyta, lägg sedan in löken i ugnen tillsammans med kålen.
Skär baconet i fina bitar och stek den knaprig, låt det svalna på hushållspapper.
Servering
Lägg kålklyftorna på ett fat, tryck ut löken så att det blir stora lökringar. Toppa med bacon.
Scchhmak!