Kålrotsslaw med rostade solrosfrön

Ett gott tillbehör under vinterhalvåret.
Ingredienser
1 stor kålrot
1/4 vitkålshuvud
2 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1/2 dl majonäs
1/2 dl havre fraiche (funkar med vanlig creme fraiche också)
1,5 tsk dijonsenap
2 msk kapris
1/2 dl rostade solrosfrön
Salt och peppar

Skala och riv kålroten på den grova sidan på kålroten. Hyvla vitkålen med en osthyvel. Slå på vitvinsvinägern och en nypa salt, krama grönsakerna så att de blir mjuka och saltet och syran går in.

Blanda kålen med övriga ingredienser förutom de rostade solrosfröna som du strösslar ovanpå salladen när den är klar.

Schmak!! IMG_2773

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s